Over het emigreren naar de Verenigde Staten

Wilt u agrarisch emigreren naar de Verenigde Staten? Dan bent u bij Landlords vastgoed Nederland op het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in emigratiebegeleiding en alle zaken die hierbij komen kijken. Hierbij kunnen wij u natuurlijk ook verder helpen met de aankoop, verkoop of uitbreiding van uw bedrijf in en buiten Nederland.

Verenigde Staten: Veel mogelijkheden in de agrarische sector, waar de ''work hard, dream big'' mindset mag gelden

Lees meer

Verenigde Staten

De Verenigde Staten van Amerika is op Rusland en Canada na het grootste land ter wereld en bestaat uit 50 staten met 330 miljoen inwoners. De Verenigde Staten is in de agrarische sector ook een belangrijk land op het gebied van productie en innovatie. Door de omvang van de Verenigde Staten, heersen er meerdere klimaten. Door deze verschillende klimaten zijn er ook verschillende type bedrijven te vinden. De Verenigde Staten is het welvarendste land ter wereld en neemt ongeveer de kwart van de wereldeconomie voor haar rekening.  De ‘’Work Hard Dream Big’’ mentaliteit mag dan ook wel gelden in de agrarische sector in de VS.

Agrarische sector in Verenigde Staten

Zoals boven genoemd is er door de grote omvang van de Verenigde Staten een gevarieerd klimaat. Van het oosten naar het westen gezien wordt het steeds droger en van het noorden naar het zuiden wordt het steeds warmer. Het klimaat verschil in de Verenigde Staten maakt echter helemaal niets uit, omdat veeteelt en akkerbouw in alle 50 staten wordt bedreven. Het land heeft ongeveer 2 miljoen bedrijven wat bijna allemaal bestaat uit familiebedrijven, maar er zijn ook een paar gigantische bedrijven. Door de uitgestrektheid, verschillende klimaten, vele mogelijkheden voor landbouw en de aanwezigheid voor bijna alle belangrijke delfstoffen zijn er serieuze kansen voor agrarische ondernemers die naar de Verenigde Staten willen emigreren. Verdere kenmerken zijn dat er goedkoop personeel beschikbaar is, waardering en kansen voor ondernemerschap, infrastructuur is goed, voldoende landbouwgrond en een hoge mate van mechanisatie.

Melkveebedrijf kopen in de Verenigde Staten

In de Verenigde Staten is geen quotumsysteem aanwezig, dit is een groot verschil vergeleken met Nederland. In de staten Winsconsin en California is de meeste melkproductie vergeleken met de andere staten. California heeft meer irrigatie nodig, maar in Winsconsin is dan wel weer betere kwaliteitsvoer beschikbaar.

Akkerbouwbedrijf kopen in de Verenigde Staten

Door de grote diversiteit aan klimaten in de Verenigde Staten vindt akkerbouw plaats in het hele land en is er ruimte voor bijna alle gewassen. De voornaamste gewassen in de Verenigde Staten zijn mais (40% van de wereldproductie), tarwe (50% van de wereldproductie) en sojabonen. Illinois, Iowa, Minnesota en Nebraska (The Midwest) zijn de grootste producenten van deze gewassen.  

Sociale zaken en cultuur in de Verenigde Staten

De Verenigde staten wordt gekenmerkt door de vele verschillende culturen. Wat amerkikanen kenmerkt is het ervan dromen rijk en beroemd te zijn. Het Amerikaanse systeem is dan ook gebasseerd op zelfvoorzienendhied. Een sociaal stelsel zoals wij dat hier in Nederland kennen, is er dan ook niet. 

Bekijken alle Boerderijen