Over het emigreren naar Frankrijk

Wilt u agrarisch emigreren naar Frankrijk? Dan bent u bij Landlords vastgoed Nederland op het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in emigratiebegeleiding en alle zaken die hierbij komen kijken. Wij kunnen u natuurlijk ook helpen met de aankoop, verkoop of uitbreiding van uw bedrijf in en buiten Nederland.

 

 

Frankrijk: Goede marktomstandigheden in een gunstig klimaat

Lees meer

Frankrijk

Frankrijk is het grootste land van West-Europa en heeft ongeveer 65 miljoen inwoners. Frankrijk grenst aan veel landen en is op politiek vlak een aanmerkelijke speler. Nederlanders emigreren al jarenlang naar Frankrijk vanwege de afstand, de natuur, de cultuur en niet te vergeten het mooie weer. Frankrijk is op Duitsland en het Verenigd Koninkrijk na de grootste economie in Europa. 

Agrarische sector in Frankrijk

Voor Nederlandse agrarische emigranten liggen er in de melkveesector en in de akkerbouw genoeg kansen. Frankrijk bezit 320.000 km2 cultuurgrond, dit is circa 60% van de landoppervlakte. Door de lage bevolkingsdichtheid en gevarieerde, uitgestrekte natuur is er veel ruimte voor landbouw. Door de extreme vergrijzing bij de Franse landbouwsector. Ziet de overheid in hoe belangrijk de sector is en stimuleert het overnames en vestigingen van agrarische bedrijven door (jonge) boeren. Nog een voordeel zijn de lage grondprijzen pachtprijzen. De moderniteit van de bedrijven zijn vaak wel matig, maar hier valt wel profijt en winst uit te halen.

Melkveebedrijf kopen in Frankrijk

In het westen van Frankrijk in de regio’s Bretagne en Normandië wordt vooral de melkveehouderij uitgevoerd. Hier is het klimaat milder en valt er voldoende neerslag, waardoor koeien langer buiten kunnen blijven. In Frankrijk is het ook zoals een boer gebruik wil maken van een dure machine, kan hij zich aansluiten bij een ‘’CUMA” (Coopération d'Utilisation Matérial Agricole). De CUMA is een werktuigen coöperatie waar elke boer, afhankelijk van het aantal hectares, een deel van de kosten voor de machine betaalt.

Akkerbouwbedrijf kopen in Frankrijk

Frankrijk heeft meer ruimte voor de agrarische sector dan in Nederland, hierdoor liggen de grondprijzen lager. De meest vruchtbare akkerbouwgrond vind je over het algemeen in het noorden van Frankrijk. Net zoals de Verenigde Staten heeft Frankrijk ook een gevarieerd klimaat en landschap, hierdoor kunnen er veel verschillende gewassen worden verbouwd. De meest verbouwde gewassen zijn tarwe, aardappels, graan, suikerbieten, gerst, koolzaad en vlas. In het land zijn veel wijngaarden te vinden.

Sociale zaken en cultuur in Frankrijk

Fransen zijn een trots volk, dit zie je ook terug in de cultuur en gedrag. Ze vinden het dan ook erg moeilijk om een andere taal dan Frans te spreken. 

Het sociale stelsel is vergelijkbaar met dat van Nederland. Echter is er voor agrarische ondernemers een apart verzekeringssysteem, de MSA (mutualité Sociale Agricole). 

Bekijken alle Boerderijen